Telefonszámunk: 1-472-0679

erőforrás kiosztás

Kezdőlap Fórumok Excel programozás erőforrás kiosztás

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  szsipos 10 hónapja, 3 hete telt el a bejegyzés óta.

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #4112

  szsipos
  Résztvevő

  Sziasztok

  Elakadtam egy problémánál és a segítségeteket szeretném kérni.
  A probléma rövid leírása: adott bizonyos számú feladat amik egyedi azonosítóval rendelkeznek, és számítható hozzájuk egy feladat teljesítési idő. Rendelkezésre állnak adatsorok az egyes feladatokhoz, így kiszámítható, hogy a valós feladat teljesítési idő a számítotthoz képest ok/nok. A hatékonyság így közel 34 %. Az elgondolásom szerint modellezhető lenne a feladatok megoldási sorrendje és hozzájuk sorszámmal jelölt erőforrás tartozna (a hatékonyság így 80 % fölé menne). Ha egy erőforrás elvégezte az adott feladatot, kiosztható rá a következő feladat. Fontos megtudnunk a problémában a legnagyobb egyidejűséget is, így a modellben elméletileg “végtelen” számú erőforrás áll rendelkezésünkre, gyakorlatban ez 20 fölé sosem megy.

  Van egy gyakorlatban is működő megoldásom, de az csak maximálisan 43 erőforrást tud kezelni, és nem dinamikus. Abban szeretném a segítségetek kérni, hogyan tudnám rövidebben 2-3 for ciklusba esetleg do while loop-ba ágyazni, hogy én adhassam meg a maximális erőforrások számát és a kódsor ezt szépen modellezze.

  Csatoltam nektek egy mintafájlt is, amiben megtalálható a működő kódsor (csak szerintem az a nagyon favágó módszer, de hibátlanul működik) és alatta pedig amit eddig összeraktam belőle dupla for ciklusba ágyazva (ez viszont sajnos nem úgy működik ahogyan én szeretném, csak azokat számolja végig ahol eredetileg az 1-es erőforrás dolgozna, és ott is rosszul mind a 20-ra lefut). Azt szeretném a rövid kódsorral, hogy ha megtalálta a logikailag első megfelelő értéket (erőforrás sorszámát), akkor lépjen ki a ciklusból és lépjen a következő sorra és ott kezdje el újra a számolást. Sajnos autodidakta módon tanultam ezt az excel makrózgatást, nézzétek el nekem ha triviális a megoldás csak én nem látom 🙂

  Mindenkinek hálásan köszönöm a hozzászólásokat.

  Üdv

  Szabolcs

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
1 / 1 bejegyzés megtekintése

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.