Telefonszámunk: 1-472-0679

Power Query – hibás fájl megkeresése

Kezdőlap Fórumok Power BI témák Power Query – hibás fájl megkeresése

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8734
  mendre
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Egy mappában lévő, elvileg azonos fájlokat kérdezek le Power Query segítségével. A legutóbbi frissítés során egy hiba üzenetet dob fel, mely szerint Expression Error.: Nem található a tábla”levelezési cím”oszlopa. A több száz fájlba bekerülhetet egy rossz szerkezetű. De nem tudom melyik az. Hogyan tudnám ezt a hibás fájl-t megkeresni?
  Segítségetek megköszönve

  #8740
  horvimi
  Adminisztrátor

  Szia!

  Bocsánat, ma vettem észre ezt a kérdést, valahogy elsiklottam felette.
  Hát, a PQ hibakezelése létezik ugyan, de nem egyszerű, nem lehet olyan könnyen debug-olni, mint egy hagyományos nyelvet.

  Én a következőt próbálnám:

  A mappából történő lekérdezés során van egy opció, hogy hibás fájlok kihagyása. Ha ezt bejelölöd, akkor elvileg csak azok lesznek a végeredményben, ahol nem volt hiba, és nem áll meg futás közben.

  A betöltés elvileg tartalmazza egy külön oszlopban, hogy mely fájlokból jöttek az egyes darabok. Innen hiányozni fog az az egy vagy több, ami hibás volt. (Ezt még nem próbáltam, csak hangosan gondolkodom.)

  Ha csinálsz még egy mappából történő lekérdezést, akkor annak az elején megadja a mappa teljes tartalmát, ahol ott lesz az összes fájl. Ezt a lekérdezést és az előzőt a fájlnevek oszlop alapján egy különbség képzéssel össze tudod hasonlítani, és megkapod a hiányzó fájlt vagy fájlokat.

  Nem írtam le mindent lépésenként, feltételezve, hogy ismered a PowerQuery-t..
  Remélem ez megoldás lehet.

  Imre

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.