Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Képlet egy részének kicserélése

Kezdőlap Fórumok Excel témák Képlet egy részének kicserélése Hozzászólás: Képlet egy részének kicserélése

#1692
roznar
Felhasználó

  Szia!

  Ez a megoldás tényleg jobb, mint amit előzőleg javasoltál, bár nekem már az is bevált. Akkor azt javasoltad, hogy a hivatkozás helyére CÍM függvénnyel írjam be hivatkozott cellát, valahogy így:
  =INDIREKT(„Órarend!”&CÍM(SOR(B1);OSZLOP(B1);4))
  A CÍM függvény a hivatkozást szövegként írja be, így az INDEREKT-ben megfelelően működik.Furcsa módon azt vettem azonban észre, hogy ha a más lapra utaló részt elhagyom, tehát a képlet saját lapjára próbálok hivatkozni, a hivatkozás nem viselkedik indirektként.
  =INDIREKT(CÍM(SOR(B1);OSZLOP(B1);4))
  A fenti hivatkozás tehát nem működik indirektként annak ellenére, a cím függvény elvileg szövegként adja meg az értékét, akárcsak az idézőjelben megadott rész, amit most elhagytunk. Hogy ez mért van így, azt ugyan azóta sem értem, de azért megoldottam úgy, hogy beiktattam egy plusz lapot, ahonnan mint „más” lapra tudok hivatkozni, onnan pedig egyszerűen átveszem az adatokat. Egy kicsit macerás, de működik. A legutóbb javasolt megoldásod nyilvánvalóan egyszerűbb, bár – úgy látom – itt is annak köszönhető a működés, hogy a képlet egy része („A”) eredetileg is szövegként van megadva. Itt azonban ezt a szöveges rész el sem lehet hagyni, akármelyik lapra is kívánok hivatkozni.

  Még egyszer is nagyon köszönöm a segítségedet. A feladatomat még az előző javaslatoddal megoldottam, és most már nem írom át, bármennyire is egyszerűbb a második változat.