Telefonszámunk: 1-472-0679

Rejtélyes és bosszantó dógok az EXCEL-ben!…

Kezdőlap Fórumok Excel témák Rejtélyes és bosszantó dógok az EXCEL-ben!…

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1794
  COSMOWANDERER
  Felhasználó

   Hello Mindenkinek!
   Idegesítő gondom van ezzel a drága „aranyos” EXCEL-lel! Nos, számokkal, éspedig EGÉSZ SZÁMOKKAL dolgozó táblázattal akarok dolgozni, de akármit csinálok és “bűvészkedek”, következetesen ELOSZTJA 10-EL (elrontja) az általam egy adott cellába írt értékeket! MINDENT MEGPRÓBÁLTAM MÁR: cellaformázás menü, azon belül szám tizedesjegy nélkül opció, aztán a Beállítások menü összes, lehetséges opciója, ám SEMMI SEM VÁLTOZOTT! FELROBBANOK A DÜHTŐL!
   S E G Í T S E T E K!!!
   Megjegyzés: 8.1-es Windows-om van (legális), a rajta lévő Office (tehát az Excel is) legális (2013-as, otthoni student verzió), úgyhogy NEM ÉRTEM A DOLGOT! (Remélem, nem valami rohadék vírus…!)
   Help Me Fellows!
   Thnx!

   #1795
   COSMOWANDERER
   Felhasználó

    Még egy problejusz:
    Nem először fordul elő velem a kis „aranyos” használatakor (másutt is, több alkalommal, és nem csak otthoni használatban, és régebbi verzióknál is), hogy az EXCEL program indításakor úgy lehet a kurzor-vezérlő billentyűkkel fel-le mozogni egy adott munkafüzet „lapon”, hogy az aktuális munkalap elmozdulna a képernyőn, aztán egyszer csak se szó-se beszéd: A LENYOMOTT KURZORVEZÉRLŐVEL AZONOS IRÁNYBAN kezd elmozdulni a képernyőn a munkalap, vagyis olyan módon, mintha kézzel fel-le csúsztatnék egy papírlapot az asztalon!…
    És ilyenkor ugyancsak szeretném jó alaposan hátba vágni szívlapáttal (vagy legalábbis farba rúgni vizes zoknival…) az EXCEL (állítólag magyar származású) megálmodóját, mert ÉN FELBŐSZÜLÖK ETTŐL AZ EXCEL-„SZOLGÁLTATÁSTÓL”! Nekem erre a „metodikára” nincs szükségem, csakhogy KÉPTELEN VAGYOK MEGSZÜNTETNI! Illetve – és ez számomra szintén teljes rejtély -, a probléma egy következő használatba vételkor ÖNMAGÁTÓL MEGSZŰNIK, máskor meg marad úgy, ahogy volt, vagyis szívlapát-használat ingerenciásan…

    #1796
    COSMOWANDERER
    Felhasználó

     Még mielőtt valaki félreértené az előző jegyzetet, kijavítom annak első mondatát. Az tehát helyesen így szól: „Nem először fordul elő velem a kis “aranyos” használatakor (másutt is, több alkalommal, és nem csak otthoni használatban, és régebbi verzióknál is), hogy az EXCEL program indításakor úgy lehet a kurzor-vezérlő billentyűkkel fel-le mozogni egy adott munkafüzet “lapon”, hogy az aktuális munkalap NEM MOZDUL EL a képernyőn, aztán egyszer csak se szó-se beszéd: A LENYOMOTT KURZORVEZÉRLŐVEL AZONOS IRÁNYBAN kezd elmozdulni a képernyőn a munkalap, vagyis olyan módon, mintha kézzel fel-le csúsztatnék egy papírlapot az asztalon!…”

     #1798
     horvimi
     Adminisztrátor

      Szia!

      Hát, ez valójában két probléma, és valójában két Topic-ot érdemel, de ahogy a vérmérsékletedet elnézem, már utálsz, hogy ilyen dolgokat kérek, de a Fórumokban ez alap.

      Az első problémára valószínűleg az a megoldás, hogy az Excelben egy beállítás rossz.
      Fájl->beállítások->Speciális
      A tetején a Szerkesztés kategóriában van egy olyan, hogy Tizedesjel automatikus beszúrása. Ha itt van pipa, akkor vedd ki.
      A Száma: mezőben valószínűleg 1 van.
      Ez egy elég nagy marhaság, és ráadásul félre is érthető, mert sokan azt hiszik, hogy ez arra való, hogy a beírt számot azonnal két tizedessel írja a cellába. Ezzel ellentétben azt csinálja, hogy a beírt számot annyiszor 10-el elosztva írja be, amit itt látsz.

      Azt tudnod kell, hogy ez alap telepítésben nincs bekapcsolva, tehát ezt valaki bekapcsolta nálad. vagy Te voltál véletlenül, vagy egy jóakaród 🙂

      Másik kérdés
      valószínűleg véletlenül bekapcsoltad a ScrollLock billentyűt. Ez okozza a jelenséget. Kis lámpa is van hozzá a billentyűzeten. Laptopokon némi félrenyúlással könnyedén elkövethető a dolog.

      Majd azért jelezz vissza, hogy mi lett az eredmény mindkét esetben, mert a Fórumokban ez is szokás 🙂

      Imre

      #1801
      COSMOWANDERER
      Felhasználó

       Hogy egy (talán nem túl közismert) vicc poénjával szóljak:
       „Feladat megoldva: férfiak megerőszakolva, nők kirabolva!…”

       Nos, a lényeg: Imre uram! NAGGGYYYON KÖSZÖNÖM SEGÍTSÉGEDET! Nyilvánvalóan ECHTE PROFESSZIONÁLIS EXCEL-GURU VAGY! Mindkét esetben úgy, és az volt a mögoldás, ahogyan írtad. Csak szégyellni tudom magam, mivel jómagam kiképzett folyamatszervező vagyok (programozási szinten konyítok a[z] [á]mítástechnikához [eddig legalábbis ezzel hízelegtem magamnak…]), tehát MAGAMNAK IS RÁ KELLETT VOLNA JÖNNÖM a „rejtélyek” okára!
       Csak azzal menthetem magam, hogy jómagam NEM a Windows-alapú EXCEL használatában vagyok profi, hanem leginkább DOS alapú CLIPPER programozásban, aminek kapcsán írtam is egy zseniális KENÓ programot (amivel tegnap is nyertem csaknem félmillió forintot), és inkább a mai KENÓ-sorsolás esélyeinek elemzése foglalkoztatott, nem pedig az EXCEL-kezelési probléma megoldása… Régebben Lotus 1-2-3-ban is otthonos voltam (szintén programozási szinten), de az EXCEL-ben még nem mélyedtem el olyan szinten, mint kegyed, jóuram!

       Még egyszer: KÖSZÖNÖM A MEGOLDÁSI JAVASLATOT!
       Üdv neked!

       #1802
       horvimi
       Adminisztrátor

        Szia!

        Nagyon örülök. Valami hasonlóra számítottam.
        A régi babérok helyett újakat keresel, és magam is ezt teszem.
        Nem kell mindenhez érteni.

        Az első kérdést 100-ból 90-en vagy többen nem tudnák. A Scroll Lock határeset 🙂

        Sok szerencsét,

        Imre

       6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
       • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.