Telefonszámunk: 1-472-0679

Megjelenítés

15 karakternél hosszabb számok az Excelben

Az utóbbi időben többször is szembe jött céges tanfolyamokon ez a probléma, és elhatároztam, írok róla egy cikket. Ha az Excel egy cellájába olyan hosszabb számot írunk vagy képlet eredményül kapunk, aminek az egész része meghaladja a 15 számjegyet, érdekes jelenségekkel találkozhatunk. A pirossal keretezett sorban látszik, […]

Tovább...

Sormagasság és oszlopszélesség centiméterben

Az oszlopok és a sorok méretezésénél bizonyára láttátok, hogy valami sajátságos mértékegységet használ az Excel. Főleg az oszlopszélesség esetén. Egy korábbi cikkben már írtam erről, de az az alapértelmezett oszlopszélesség beállításáról szólt, így a címe alapján nem egyértelmű, hogy ez is benne van, ezért részben megismétlem. Mi […]

Tovább...

Csak a látható cellák (sorok vagy oszlopok) másolása

Ha sorokat vagy oszlopokat rejtünk el az Excellel, majd a megmaradt tartományt át szeretnénk másolni valahová, akkor meglepődve tapasztalhatjuk, hogy átviszi az elrejtett cellákat is. Ha belegondolunk, akkor ez valahol jogos, hiszen amikor kijelöljük az egész megmaradt tartományt, akkor ott vannak a nem látható cellák is, valahol a kijelölésben.

Érdekes azonban, hogy ha autoszűrővel rejtünk el sorokat, akkor az átmásolás tökéletesen működik, és csak a szűrt sorokat másolja át.

A következő videóban megmutatjuk, hogyan lehet rávenni az Excelt arra, hogy az elrejtett részeket zárja ki a kijelölésből.

  • Elrejtett sorok kizárása a másolásból

Tovább...

Több munkalap megjelenítése egymás mellett ugyanabból a munkafüzetből

Egy aprócska trükk segítségével nem csak a nyitott munkafüzeteket, de egy munkafüzeten belül a munkalapokat is egymás mellé rendezhetjük. Így nem kell lapozgatnunk, ha pl. tervezgetünk, próbálgatunk, és a forráscellák módosításával más lapokon lévő eredménycellák változását azonnal követni szeretnénk.

A trükk

  1. Annyi ablakot kell nyitni az aktuális munkafüzethez, ahány munkalapot egymás mellé szeretnénk helyezni (Nézet/Új ablak)
  2. Nézet/Mozaik

A műveletet videón is megtekintheted.

http://youtu.be/WQt8s9UzcTU

Tovább...