Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Autofilter multiple criteria – automatikus szűrés többszörös feltétellel

Kezdőlap Fórumok Excel programozás Autofilter multiple criteria – automatikus szűrés többszörös feltétellel Hozzászólás: Autofilter multiple criteria – automatikus szűrés többszörös feltétellel

#1988
szsipos
Felhasználó

  Szép napot.

  Mikor először elkezdtem behatóbban foglalkozni a makrózással, megismerkedtem a makró rögzítő funkcióval is (többek közt ezt is itt az oldalon láttam először). Ezt a módszert azóta is rendszeresen használom, és a rögzített makróból próbálom megérteni a gépi nyelv szintaktikai sajátosságait, és aztán át/megírni a saját verziómat.
  Abban a megoldásban valóban az xlOr operátort használja a rendszer többszörös szűrési feltétel esetén. Az zavart meg, hogy ott szépen diszkrét értékeket tartalmaz a szűrési feltétel, amiket nem változóban tároltam előtte.
  A második megoldásra köszönöm az ajánlást, át fogom tanulmányozni.
  Az első esetre visszatérve csak, hogy érthetőbb legyen mi is a bajom, csatoltam néhány print screent (sajnos céges adatokat makróval nem küldhetek tovább, mert kapok érte).
  Makró futás közben lekérdeztem közvetlen értékbehívás előtt a változókat:  ezek szépen hozzák is a várt eredményt. Azonban a szűrés befejeztével csupán egyetlen érték szerepel a szűrési tartományban:
  szűrési eredmény
  Alább látható a szűrés deklarálása makróban (bár három változó van definiálva, de egyenlőre csak kettőt írtam bele… sajnos még így sem működik…):
  makró kódsor
  Igyekszem önállóan megoldani egy feladatot, és nem sajnálom a tanulásra fordított időt sem, viszont nem szégyellek kérdezni sem. Bevallom őszintén, hogy nem értem miért nem működik normálisan…

  Szabolcs