Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Autofilter beállítások mentése

Kezdőlap Fórumok Excel programozás Autofilter beállítások mentése Hozzászólás: Autofilter beállítások mentése

#2548
horvimi
Adminisztrátor

  Az a helyzet, hogy valahová mindenképpen le kell tárolnod a szűrőbeállításokat.
  Ha ez lehetséges, akkor lehet továbblépni.

  Ha jól gondolom, a fájl helye adott, csak soha nem mentik el. Ha ez igaz, akkor ugyanabba a mappába letehetnéd a szűrőbeállításokat is egy általad kitalált struktúrájú szövegfájlba.
  Kicsit bonyolítja a helyzetet, hogy több beállítás is lehet, amiből valahogy még választani is tudni kellene, de ez legyen későbbi probléma.

  Ha a fájl különben xlsm lehet, akkor a workbook open eseményhez megírhatnád, hogy saját magával egy mappában lévő adott nevű fájlból olvassa be egy tartományba, vagy tömbbe a legutoljára elmentett szűrőbeállításokat. Aztán valami shortcut-ra kidobhat egy menüt, hogy válasszanak belőle.

  Egy másik shortcut-ra meg elmenthetné az aktuális beállításokat. Aztán szűr egy másikat, és azt meg hozzáfűzheti.

  DE hogy hogyan döntöd el, mikor kel felülírni a régi szűrőbeállításokat, és mikor kell hozzáfűzni, már megint egy újabb probléma.

  Érdekes.

  Különben megoldható, hogy paraméterrel hívjunk be egy munkafüzetet az excelbe, de ezt az excel indításával együtt lehet csak megcsinálni, mert valójában commad line feladat. Így ha már fut az Excel, akkor egy újabb példányt kell indítanod, ami megint új problémákat generálhat. Én nem csinálnám, de itt a lehetőség:
  https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/bb9fa94f-a1d4-45cd-9279-b12e7a7e69c0/passing-a-parameter-to-an-excel-file-when-opening-it?forum=excel

  Imre