Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Pivot kimutatás több Excel táblából.

Kezdőlap Fórumok Excel témák Pivot kimutatás több Excel táblából. Hozzászólás: Pivot kimutatás több Excel táblából.

#3510
frank
Felhasználó

  Szia!
  Nos igazad volt nem egyszerű megszabadulni tőle. Miért került az adatmodellbe, mert a Microsoft súgó oldalon azt írták, hogy két különböző fájl különböző lapjait ott kell összevonni annak érdekében, hogy közös kimutatást tudjak készíteni oly módon, hogy mindkét lap adatait felhasználom. Na ez nem működött. A problémát úgy oldottam meg, hogy egy teljesen új munkafüzetbe átmásoltam a lapokat, így eltűnt az adatmodellre való felugró ablak. Át kellett azonban írnom az össze szeletelőt és hivatkozást. A második és harmadik füzetnél már trükkösebb voltam, szintén átmásoltam mindent egy új munkafüzetbe majd a régi hibásat átneveztem valami más névre az újat pedig az eredeti nevére. Így megspóroltam a szeletelők újra gyártását, igaz a hivatkozásokat itt is át kellett írnom de az így lényegesen kevesebb volt. Most már mindhárom fájl működik. Annyi csak a kínom, hogy nyitáskor kiírja a csatolás frissítést mintha nem találná a hivatkozott fájlt, pedig ott van. Ha frissítem ki is írja, hogy nyitva, de hiába állítom be, hogy nem kérek értesítést automatikusan frissítsen a háttérben nem hajlandó megtenni.
  Az sem lenne rossz ha lenne egy olyan trükk amivel három fájlt tudok egyszerre kinyitni egy ikonról mert úgyis mindegyiket használom nap mint nap.
  Na igen és az alapprobléma még mindig itt van. Van két formázott tábla két külön fájlba aminek bizonyos oszlopai tartalmazzák a szükséges számításokat. Ezeket kellene egy kimutatásba összevonnom és összegezve kimutatni olyan egyszerűen ahogy egy munkafüzetbe be lehet illeszteni egy pivot kimutatást számított mezőkkel együtt. Na ezen még agyalnom kell mert még egyszer nem készítek összevont kimutatást.
  Ha pedig elkészítem képletekkel akkor pont azt a könnyű kezelhetőséget veszítem el amit a pivot jelent az automatikus frissítéseivel.
  Nos itt tartok megérkeztem oda ahonnan indultam de legalább nincs adatvesztés és több éjszakás munka. Amit a Microsoft bemutat a honlapján az gyönyörű szép de úgy tűnik csak nekik működik, vagy nekem kell még nagyon sokat tanulni, (inkább az utóbbi).
  Ha valakinek van erre ötlete szívesen fogadom.
  Köszi előre is!

  Üdv:feri