Telefonszámunk: 1-472-0679

ciklussal adatokat a másik munkafüzetbe

Kezdőlap Fórumok Excel programozás ciklussal adatokat a másik munkafüzetbe

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1403
  juzsi
  Felhasználó

   Sziasztok!
   Ki tud segíteni? Kigyűjti a makró az adatokat egy munkalapra, majd ezeket kellene átteni egy másik munkafüzetbe, csakhogy a munkafüzet adatoktól függően mindig más és más. A ciklus amivel át szeretném tenni az adatokat csak úgy működik, ha meghatározom a munkafüzet nevét, ahova az adatok kerülnek. Hogyan lehet úgy meghatározni a munkafüzet nevét, hogy az legyen pl egy cellában megjelenő név? Mert akkor megjelenítem az adatokhoz tartozó munkafüzetnevet az egyik cellában.
   Kissé bonyolultan hangzik, de valójában csak a változóként meghatározható munkafüzetnév definiálása volna szükségem.
   Üdv: Juzsi

   #1404
   horvimi
   Adminisztrátor

    Szia!
    Egy cellába beírod a munkafüzet nevét, majd onnan kiolvasod egy változóba.
    Javaslom, hogy a neve tartalmazza a kiterjesztést is.
    Pl.: ha A munkafüzet neve a D1-ben van, akkor írhatsz ilyet, hogy:

    valtozo=Range(„D1”).value

    Mentéskor vagy megnyitáskor a teljes útvonalra szükség lesz, mert ha nem definiálod, akkor az aktuális munkakönyvtárba ment, vagy ott ker3esi a megadott nevű fájlt, ami nem biztos, hogy jó.
    De ez már egy másik történet.

    Imre

    #1405
    lndz
    Felhasználó

     Sziasztok!

     Az kérdés nekem, hogy mitől függ, mi lesz a munkafüzet. Nem lehet ezt valahogyan algoritmizálni (jól megválasztott fájl neveken keresztül)? Esetleg, ha új a munkafüzet, lehet nevet generálni neki. Az is kérdés számomra, hogy nyitva van-e vagy sem? Ha tudsz írni egy formot, akkor feldobhatja egy listában a megnyitott munkafüzeteket, ahonnét ki tudod választani futás közben, vagy feldobhatsz egy valamilyen open file dialogust is, ha zárva van, aminek a visszatérési értéke lehet a munkafüzet neve. Az is lehetőség, hogy mindig az aktív munkafüzetbe írjon ki, ha tudod úgy alakítania a programod. Ha az Imre által javasolt megoldást választod, ami kétségtelenül praktikus, érdemes a változó értékadásakor megadni a munkalap nevét is, sőt ha szükséges valahogy a munkafüzetét is, ahol a nevet tárolod.

     valtozo = ThisWorkbook.Sheets(1).Range(„D1”)

     Üdv,
     LZ

    3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
    • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.