Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Autofilter multiple criteria – automatikus szűrés többszörös feltétellel

Kezdőlap Fórumok Excel programozás Autofilter multiple criteria – automatikus szűrés többszörös feltétellel Hozzászólás: Autofilter multiple criteria – automatikus szűrés többszörös feltétellel

#1990
szsipos
Felhasználó

  Jó estét mindenkinek.

  Ebben a témában ez lesz az utolsó hozzászólásom, ígérem 🙂 Csupán szeretném közzétenni az egyik működő megoldást, amit sikerült eszközölni erre a feladatra.
  Emígyen nézne ki:
  – Lehet van aki számára egyértelmű – nekem nem volt az, ezért leírom – a többszörös szűrési feltétel Criteria1 és Criteria2 esetén szépen dolgozik ha diszkrét értékekről van szó (Criteria3-at nekem nem sikerült hozzáfűznöm).
  – A három értékre történő szűrést egy tömbben definiálva és azt a Criteria1-ben megadva végeztem.
  – A tömbben történő szűrési feltétel megadásánál ügyelni kell rá, hogy a tömb elemei stringek legyenek. Ha külső változóból szeretnék értéket meghívni, mint ahogy én is próbálkoztam, akkor a változót stringként kell definiálni.
  – A tömbben tárolt változókra már gond nélkül tud szűrni (darabszámtól függetlenül, akár 1 darabos a tömb, akár véges sok számból áll).
  Az alábbi képeken bemutatom az én működő kódsoromat:
  megoldás1

  megoldás2

  Nem hagyott nyugodni, hogy nem találtam a megoldást, így elkezdtem minden szóba jöhető verziót végigjárni ami eszembe jutott. Ezt most a később érkezők segítésére írtam most le, hogy ha nekem már – végre valahára – működött, adhasson másnak is ötletet, mankót 🙂

  Szabolcs