Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: A oszlop szöveges elemeinek megtalálása és kiemelése B oszlopban

Kezdőlap Fórumok Excel témák A oszlop szöveges elemeinek megtalálása és kiemelése B oszlopban Hozzászólás: A oszlop szöveges elemeinek megtalálása és kiemelése B oszlopban

#2220
renata
Felhasználó

  Szia

  Csillagok: Nem, nem jelöltem meg azokat! Van egy adatbázisom amiből lehívok egy a listát – reportlink címke alatt – és ezt kell összehasonlítanom a weboldalakról excelbe beimportált listának elemeivel, ami weboldaltól függően változó szerkezetű. Ez a cég épp csillaggal jelölte meg azokat amik már nem jelenlegi elemek. De van olyan hogy szimplán új oldalra irányít az oldal ha nem jelenlegi esetről van szó. Ez számomra egyszerűbbé teszi az ellenőrzést de most ez nem kötődik a feladatunkhoz.

  Próba 11: Nem teljesen tökéletes de közel jár a megoldáshoz 🙂 A 3 Day Blinds esete jól mutatja. Ugye azt mondod hogy ha a c2 cella első 15 karaktere egyezik az A2 cella első 15 elemével, akkor 1 és nincs színezés. Az A2 első 15 karaktere viszont már nem egyezik a c2 első 15 karakterével mert hosszabb néven van benn a rendszerben, mint a weboldalon. A két cég csupán egy Inc-ben különbözik név alapján, tehát feltételezem hogy ugyanarról a két cégről van szó. Így mindkettő színezetlen kéne legyen.

  Esetleg ha a két filtert össze lehetne vonni – ha a megfelelő névhez kötődő filter 1 és filter 2 egyaránt 0, csak akkor jelölje ki a cellát – az megoldaná a problémát,de túl bonyolult lenne, ugye?

  Ha az idő és hibaszázalék növekszik a manuális módszerrel szemben, akkor nem tudom használtatni a módszert laikusokkal 🙁 – viszont egy nagyobb, 800 soros cég esetében még mindig hasznos lehetne ez a szűrés.

  Elolvasgatom a Fuzzy look up-ot.

  Nagyon köszönöm, hogy foglalkoztál, foglalkozol vele!