Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Pivot táblában számított oszlop probléma

Kezdőlap Fórumok Excel témák Pivot táblában számított oszlop probléma Hozzászólás: Pivot táblában számított oszlop probléma

#2238
horvimi
Adminisztrátor

  Szia!

  Két problémát látok. Az egyik, hogy a modell alapvetően nem helyes, bár használható.
  Az a probléma, hogy csak oda tesztek „Y”-t, aki vizsgázott, és nincs érték ott, aki még nem.
  Így lesz egy olyan oszlopod, ahol hemzsegnek az üres cellák. Ez elvi hiba, ha PIVOT táblát akarsz használni. Az üres cellákat pedig kerülni kellene.
  Én azt csinálnám, hogy induljon úgy, hogy mindenkinél van egy „N”, és ha vizsgázott, átírjátok „Y”-ra.

  A másik a számított oszlop, amit PIVOT esetén inkább számított mezőnek hívunk, ha létező mezőkből hozol létre egy újat. A művelet egy osztás, amit fordítva tettél ugyan bele, de mindegy. A számított mező ebben az esetben úgy működik, hogy Szum(egyik mező)/Szum másik mező). Ezt csinálja régiónként. DE mivel a Name és Certified oszlopok is szövegesek, így nincs értelme a Szummának, illetve nullát fog adni. Tehát a Te számított meződ nullát oszt nullával, ezért lett mindenhol a nullával való osztás hiba.

  A harmadik, amikor a PIVOT-on kívül csinálod meg az osztást. Ez helyes gondolat, csak előbb ki kell kapcsolni a GETPIVOTDATA generálást, ha belekattintasz az adatmezőkbe. Legyenek csak sima hivatkozások. Ez benne volt a tanfolyam anyagában, de itt is olvashatsz róla.

  Ha ezt megcsinálod, akkor működni fog.

  Végül visszatérnék az elejére, ha rendesen kitöltöd a Certified oszlopot. Így külön lehet kategórizálni a Yes és No címkékre, és azon belül megmondani, hogy hány név van régiónként. És „Y”-ra és „N”-re külön megkérni a Parent, azaz régió összes %-ában, hogy mennyi.

  Külön munkalapokon megcsináltam mindkét megoldást, és visszatöltöttem a fájlt.

  Majd jelezd, hogy erre gondoltál-e?

  Imre

  • A hozzászólás módosításra került: 8 years, 5 months telt el-horvimi.
  • A hozzászólás módosításra került: 8 years, 5 months telt el-horvimi.
  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.