Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Változásra automatikusan reagáló feltételes formázás.

Kezdőlap Fórumok Excel témák Változásra automatikusan reagáló feltételes formázás. Hozzászólás: Változásra automatikusan reagáló feltételes formázás.

#2378
horvimi
Adminisztrátor

  Szia!

  Ez egy n-dik megoldás arra a helyzetre, amikor konstans értékek vannak sorba (vagy itt a németnél nem sorba csak egymás után) rendezve.
  Ebben az esetben a Chandoo-nál talált post hozzászólásaiban több megoldás is van, és amit tegnap feltöltöttem az is működik segédoszlop nélkül.

  A függvény, amit használ különben az N(), ami magyarul is N() és arra való, hogy számmá konvertáljon értékeket. Jelen esetben a TRUE/FALSE értékeket 0/1-re.
  Elavult, nem túl hasznos, kompatibilitási okok miatt létező függvény.

  Ilyen esetben sokkal egyszerűbb megoldás, ha bármi olyan műveletet végzel vele, ami nem változtatja meg az értékét. Meg szokták szorozni 1-el, vagy kétszer váltanak rajta előjelet, stb…
  =--(A2<>A2)
  Ez A1 és A2 tartalmától függően 1 lesz vagy 0.

  A te értékeidet viszont még be kell osztani sávokba. Nem is ez a gond, hanem az, hogy kimaradhatnak sávok. Ez az, ami nagymértékben bonyolítja a történetet.
  Nem állítom, hogy nem lehet segédoszlop nélküli képlettel megoldani, de Én nem tudok és nem találok rá megoldást, sajnálom.
  Ha a segédoszlopot tiltja a vallásod, akkor le kell makrózni. 🙂