Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Joker karakter probléma számoknál (általános/szöveg formátum)

Kezdőlap Fórumok Excel témák Joker karakter probléma számoknál (általános/szöveg formátum) Hozzászólás: Joker karakter probléma számoknál (általános/szöveg formátum)

#3118
delila
Felhasználó

    Az előző hsz-ben csúnyán mellényúltam a billentyűzeten, „ru” helyett „rg”-írtam, ami a “petrelyezsmes burgonya” kifejezés sorát határozza meg. 🙁

    A “*petr*kru*” megtalálja a petrezselymes krumplit, de ha előbb szerepel az oszlopban a “Iván fia, Petruska a krupié”, annak a sorszámát adja vissza a HOL.VAN függvény.

    Gondolj bele, hogy a * karakter több betűt helyettesíthet. A keresett szöveg meghatározatlan számú, bármilyen karakterekkel kezdődhet, majd folytatódik a “petr” szövegrésszel, ismét meghatározatlan számú bármilyen karakter után szerepelnie kell a “kru” szövegrésznek, ami után megint lehetnek egyéb karakterek, változó darabszámmal.

    Összefoglalva: ha a keresési tartományban nincs olyan kifejezés, ami a “*kru*petr*” feltételnek megfelel, hibára fut a függvény, az eredmény ”nincs” lesz. Ehhez a fordított sorrendhez “*kru*petr*” feltételt kell megadnod.