Telefonszámunk: 1-472-0679

A vágólap titkai

2020-02-23 - horvimi - Megtekintések száma: 1 999 - Kategória: Általános tippek, Szerkesztés
Hivatkozott Excel verzio: Excel 2013 Excel 2016 Office365

Tanfolyamokon szoktam mondani, hogy Én még egy ilyen programot nem ismerek, mint az Excel, ami látszólag random elfelejti, eldobja a vágólap tartalmát. Felteszek valamit Ctrl-C-vel vagy bárhogy, majd ha nem azonnal illesztem be, hanem közben csinálok még valamit, mire oda érek, hogy beillesszem, nem tudom. A beillesztés gomb szürke, a Ctrl-V nem működik.

A kedvencem

  1. Felteszek valamit a vágólapra
  2. Átkattintok egy másik cellára, és ahogy elkezdek gépelni, a vágólap kiürül
  3. Őrület!!

Ezen kívül van még néhány, a teljesség igénye nélkül:

  • Bármit kitörlök bárhogy (Del billentyű vagy munkalap törlés)
  • ESC billentyű lenyomás
  • Autoszűrés be vagy kikapcsolás
  • Beillesztés ENTER-rel
  • stb…

Van megoldás? Hát, részben. Talán. Néha.

A vágólap alkalmazás (ClipBoard App)

Szinte teljesen ismeretlen a mindennapi felhasználók között, hogy az Office alatt fut egy alkalmazás, amivel a vágólapot lehet kezelni. Megőrzi a korábban használt elemeket, és ha ezen keresztül dolgozunk, akkor néha megtaláljuk benne az Excel által már elfelejtett, korábban odatett dolgokat.Nem egy újdonságról van szó, régi barátunk lehetne, csak nem elég jó a marketingje.

A vágólap csoport jobb alsó sarkában lévő kinyitó gombocskával lehet elérni nem csak az Excelben, hanem Word-ben és PowerPointban is.

Vágolap csoport

Az Excel bal szélén kinyílik egy panel, és előtűnik a Vágólap alkalmazás, benne az utóbbi időben vágólapra helyezett dolgokkal, amiket be lehet illeszteni újra, vagy ki lehet onnan is törölni. Egy restartot azért nem él túl, de amíg fut valamelyik Office komponens, számíthatunk rá is. Próbáljátok ki, ha legközelebb elvesztitek a vágólap tartalmát. Anyázás helyett egy próbát megér.

Vágólap panel

Azért videón is megmutatom

Vélemény, hozzászólás?