Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Mentés másként…

Kezdőlap Fórumok Excel témák Mentés másként… Hozzászólás: Mentés másként…

#3673
matheg
Felhasználó

  Pontosítom a célt, minthogy bármilyen más megoldásra nyitott vagyok ennek érdekében. NE LEHESSEN CSALNI úgy, hogy valaki nem a saját munkáját (fájlt) adja be, hanem más megoldását „szerzi meg” és nevezi át.
  A vizsga menete: A hallgató megnyit egy fájlt egy read-only hálózati meghajtóról, majd Neptun-kódját használva fájlnévként elmenti azt egy másik hálózati meghajtóra, ahol írási joga van. A megnyitott fájl tartalmazza a feladatokat is, és a feldolgozandó adatokat is.
  Az elterjedt gyakorlat: egy írástudó megoldja a feladatokat (még az sem biztos, hogy bent ül a vizsgán) és feltölti egy webes tárhelyre a megoldást, ahonnan aztán a többiek letöltik, és részben vagy egészben felhasználják.
  Volna lehetőség arra, hogy az internet hozzáférés és az USB portok le legyenek tiltva a vizsga során, de sajnos ezt csak a rendszergazdák tudják beállítani, ami nagyon körülményes, sőt néha lehetetlen egy reggel nyolckor kezdődő vizsga esetében. Ezért egyedüli megoldásnak azt gondolom, hogy ha a hálózati meghajtóról történő megnyitáskor egy garantáltan egyedi érték (nevezzük ellenőrző számnak) íródik be konstansként egy very hidden munkalap egy cellájába pl. most()*vél()-vél().
  Aztán már csak egy másik makró kell, ami végigmegy az összes fájlon és ellenőrzi hogy van-e két azonos ellenőrző szám.
  Jót deürlük magamban: a VBA tanfolyamon azt gondoltam, nekem sosem lesz szükségem olyan makróra, ami fájlokon gyalogol végig… 🙂
  Hozzáértés hiányában a létrehozás dátumát akartam használni, de a fent vázolt okok miatt ez nagyon nehézkes. Így kezdődött ez a történet…