Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: [Resolved] Korábbi és új cellatartalom összehasonlítása

Kezdőlap Fórumok Excel témák [Resolved] Korábbi és új cellatartalom összehasonlítása Hozzászólás: [Resolved] Korábbi és új cellatartalom összehasonlítása

#3865
roznar
Felhasználó

  Kösz a segítséget. Szóval a VBA-ba most valószínűleg nem fogom beleásni annyira magamat, találtam viszont egy számomra elfogadható – bár kissé körmönfont – áthidaló megoldást.

  A változtatni kívánt cellák oszlopa mellé létrehoztam 2 oszlopot (lásd:mellékelt fájl). Az első a változtatni kívánt cellára hivatkozik, a másodikban lévő függvény pedig 0 vagy 1 értékeket ad vissza, attól függően, hogy az előző két cella tartalma megegyezik egymással vagy sem. Megnyitáskor természetesen minden esetben 0 értéket ad.

  Megnyitás után aztán a második oszlopban lévő cellák hivatkozását megszüntetem, (Ezt csak úgy tudom megcsinálni, hogy az oszlopot lemásolom, majd ugyanoda irányított beillesztéssel beillesztem, hogy csak az értékeket illessze be. Lehet, hogy van erre valamilyen más megoldás is, de én azt nem ismerem.) Ezzel elérem azt, ezek a cellák megőrzik a megnyitáskori értékeket, és amennyiben az első oszlopban valamit megváltoztatok, a 3. oszlopban 1-es jelenik meg.

  Most már csak arra lenne szükségem, hogy azokat a sorokat el tudjam törölni, ahol megmaradt a 0. Természetesen nem akarom a sorokat egyenként törölgetni, de nem tudom, hogyan lehetne az összes 0-t tartalmazó sort egyszerre kijelölni.

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.