Telefonszámunk: 1-472-0679

Adatok át transzferálása egyik lapról a másikra

Kezdőlap Fórumok Excel programozás Adatok át transzferálása egyik lapról a másikra

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8481
  Névtelen
  Inaktív

  Sziasztok. A segítségetekre lenne szükségem. Azt szeretném megoldani, hogy tetszőlegest sort egyik lapról át tudjam helyezni egy másik lapra egy vezérlő gomb segítségével. Ez jelenleg annyira működik, hogy az első sort átmásolja a többit nem. Csatolom a kódot. Köszönöm.

  #8488
  horvimi
  Adminisztrátor

  Szia!

  Te csináltad a programot?
  Kicsit zavaros a kérdésed, próbálom tisztázni.

  Azt írod, hogy gombnyomásra tetszőleges sort szeretnél átmásolni.
  Ez mit jelent? Azt, amelyiken éppen áll a cellakurzor?

  A program a kettes sor adatait másolja a “Kiadólista” lapról a “Totalkiadas” lap első üres sorába.
  Egy sort másol, fixen a kettes sorból az A:G tartományt.

  Én azt gyanítom, hogy nem jól fogalmaztad meg a kérdést. Talán tetszőleges számú sort akartál írni?
  Akkor is az a kérdés, hogy ez mit jelent? Hogy derül ki a tetszőlegesség?
  Esetleg azt szeretnéd, hogy a “Kiadólista” lapról minden sort hozzá akarsz fűzni a Totalkiadas” lap végéhez?

  Imre

  #8551
  KandurKommando
  Felhasználó

  Tiszteletem Mindenkinek!
  A témához kapcsolódik az én kérdésem is. Csináltam egy “alap” munkalapot. Ennek az a lényege, hogy napi szinten kell kitölteni. A fejlécben ott a dátum. Nos ezt a MA függvénnyel csinálom, hogy mindennap az aktuális dátummal induljon a kitöltendő táblázat. Két dolgot szeretnék elsősorban megoldani (meg még néhány apróságot) de kettő dolog lenne fontos. Az egyik, hogy a következő nap, ha megnyitom az alap munkalapot, akkor a legutolsó, vagyis előző napi illetve, ha hétvége után akkor a pénteki lap bizonyos cellák értékeit áthozza. Nem sokat, csak néhányat. (Bár néha dolgozunk szombat és ünnepnap is). Szóval a legutolsó kitöltött munkalapot vegye alapul és onnan hozza át az adatokat. A másik dolog az lenne, hogy lenne egy “Mentés PDF-be”, “Mentés Excel-be” és “Nyomtatás” gomb. És ezt úgy szeretném, hogy csak annyit kérdezzen az excel, hogy hova mentse. Ez volna a lényeges. Aztán lenne még néhány apróság. Ha kell, akkor bárkinek aki segít elküldöm e-mailbe az egész munkalapot is.
  Addig is előre is köszönöm…

  • A hozzászólás módosításra került: 2 weeks, 6 days telt el-KandurKommando.
  • A hozzászólás módosításra került: 2 weeks, 6 days telt el-KandurKommando.
  #8555
  horvimi
  Adminisztrátor

  Szia!

  Új topic-ot kezdj lszi!
  Itt így senki nem fogja meglátni!

  Egy kicsit gondold át a kérdés megfogalmazását is, mert nem világos.
  – Egy munkafüzetben gyűlnek balról jobbra a munkalapok?
  – Tehát beszúrsz egy új munkalapot a végére, és azon történjen meg pár dolog automatikusan?

  Olyan nincs, hogy utoljára kitöltött munkalap, csak ha valahogy meg tudod mondani, hogy melyik az. Például ha mindig a végére teszel egy újat, akkor az előző lesz az utoljára kitöltött.

  Imre

  #8558
  KandurKommando
  Felhasználó

  Kedves Imre!
  Először is köszönöm a gyors választ. Azért nem nyitottam új topicot, mert nem nagyon vagyok aktív semmilyen fórumon ma már. Régebben a moderátorok többnyire nem nézték jó szemmel, ha volt egy témakör vagy konkrét kérdés és új topicot nyitottak. 50 felett ma már nem tudom, hogy működnek a dolgok. :). De természetesen, ha javaslod akkor nyitok egy újat. Előtte azonban itt még válaszolnék neked. Megpróbálom nagyon egyszerűen elmondani mit szeretnék.
  Én egy mosodában dolgozom, ahol 6 ipari mosógéppel dolgozunk. Mindennap mosunk minden félét. Ami a gépekre vonatkozik az mindennap más. A munkalapon viszont van egy olyan rész, ahol a felhasznált szerek vannak. Mosópor, fertőtlenítő, ecet és hipo. A szerek adatait szeretném áthozni a következő napra. Tehát van egy bizonyos mennyiségű készlet ami meg van adva. Vagyis, ha hétfőn van 10 zsák mosóporom és én hétfőn felhasználok egyet marad 9. Ha kedden megnyitom az “alap munkalapot”, akkor nekem megint 10 zsák mosóport fog írni nem pedig 9-et. Ezt szeretném megoldani.
  “Kézi” megoldás lenne. Ha elmentem excelbe az egész “hétfői” lapot, majd kedden megnyitom. Akkor a vegyszerekre vonatkozó rész megmaradna, viszont a mosógépekre vonatkozó is. Ha így csinálnám, akkor az összes mosógépnek az adatait ki kéne törölni. Plusz még a “MA” függvényt sem használhatnám, mert átírja a dátumot. Vagyis nem lenne baj, mert ha bezárom a munkalapot, akkor a “nincs mentés-t” választom. De ez így nem jó. Szeretném full automatikusra csinálni az egészet.
  Tehát nagyon leegyszerűsítve.
  Hétfőn kitöltöm a munkalapot, elmentem. Kedden megnyitom, akkor a gépekre vonatkozó cellák legyenek üresek de a vegyszerekre vonatkozó rész maradjon a hétfői állapot. Ez legyen igaz úgy is, hogy a pénteki napot elmentem, és, ha hétfőn megnyitom, akkor a vegyszeres rész a legutolsó pénteki legyen, de a gépeké üres.
  Remélem, így már érthetőbb voltam. A táblázatot nyilvánosba nem szeretném kitenni bizonyos okok miatt. De, mint feljebb írtam elküldhetem e-mailben vagy privátban (nem tudom itt, hogy mennek a dolgok), hogy pontosan lásd, hogy is működik a munkalap. Mert akkor azért jobban érthető a dolog.
  Addig is köszönettel: János

  #8560
  horvimi
  Adminisztrátor

  Kedves János!

  Új téma/kérdés = Új topic.
  Pláne ha már le van zárva az a topic azzal, hogy meg van oldva. [Resolved]
  A kérdező érdeke is, mert egy korábbi kérdéshez jött hozzászólást a moderátor látja (én) és még azok, akik abban a témában hozzászóltak, és megjelölték követésre.

  Ha új topicot nyitsz, akkor a fórum minden előfizetője megkapja, hogy új kérdés jött.

  Szóval kérlek, hogy nyiss egy újat.
  A konkrét munkafüzetet nem kel feltölteni, de egy nem valós adatokat tartalmazót nem lenne rossz.

  Még mindig nem teljesen értem, de megkísérlem visszamondani.

  – Van egy munkafüzeted egy munkalappal.
  – Ezen megadod a dátumot (Ma fv),
  – Megadod, hogy mennyi tisztítószerrel indulsz, mennyit használtál, mennyi maradt (vagy csak annyit, hogy mennyi maradt?
  – Megadod azt is, hogy melyik mosógépen mi történt az adott napon? (Ez nem egyértelmű)

  Gondolom van kialakítva valami forma, sablon a kitöltéshez.

  Azt szeretnéd, hogy ha ezt a munkafüzetet legközelebb megnyitod, akkor a mosógépek adatai legyenek üresen, de a tisztítószerek adatai mutassák az előző napon még megmaradt mennyiségeket, mint kiindulási adatot?
  Ezt ugyanazzal a munkafüzettel nem nagyon lehet megcsinálni, esetleg valami makróval, ami a megnyitáskor kitöröl minden mosógép adatot, és az előző tisztítószer maradványt átírja kiindulási adatként.
  Az előző napi mosógép adatok elvesznek? Elég furcsa, ha valóban ezt szeretnéd. Kinyomtatod a lapokat, és nem kell fájlban? Vagy egyáltalán nem kell, hogy mi történt a gépekben?

  Nyiss egy új témát, próbáld meg még egy kicsit jobban megfogalmazni, és ha lehet, tölts fel egy olyan minta munkafüzetet, amit szabad.

  Imre

  #8562
  KandurKommando
  Felhasználó

  Kedves Imre!
  Jól látod és jól írtad. Igen ezt szeretném. 🙂
  Az elején írtam, hogy két dolgot szeretnék megoldani. (Plusz sok apróság).

  A másik dolog az lenne, hogy lenne egy “Mentés PDF-be”, “Mentés Excel-be” és “Nyomtatás” gomb.

  Tehát itt lenne a megoldás a mentésre. Ezért törlődhetne a hétfői adat, ha kedden megnyitom. A gombokat már megcsináltam. Próbáltam makro rögzítővel is. De nem igazán működött. Egyszóval nem értek hozzá. 🙂
  Végezetül megfogadom a javaslatodat. Nyitok egy új topicot. De lehet hétvégénél előbb nem tudok. Ugyanis meghagyom a sablont és átírok dolgokat. De az kicsit hosszadalmas. Eü-s intézmény. Ezért nem tettem ide, amúgy nincs benne semmi titok. Igazából én szeretném megkönnyíteni a dolgomat ezzel az “automatizált” munkalappal.
  Addig is nagyon köszönöm az eddigi segítséget. 🙂
  (Azért felteszek egy képet róla, hogy lásd, mire is gondoltam.)
  Tisztelettel: János

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.