Telefonszámunk: 1-472-0679

Formázott táblák automatizálása

Kezdőlap Fórumok Excel témák Formázott táblák automatizálása

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1519
  frank
  Felhasználó

   Üdvözletem!
   Az lenne a kérdésem, hogy két formázott táblázat között hogyan lehet olyan feltételrendszert kialakítani amely szerint ha az egyik táblázatba adatokat töltünk fel akkor azokat vagy egy részüket egy másik formázott táblázatban megjeleníti oly módon, hogy a táblázatot automatikusan bővíti az első táblához igazodva.
   A segítségeket előre is köszönöm!!

   LF

   #1520
   horvimi
   Adminisztrátor

    Szia!

    Egy kicsit pontosítanod kellene az igényt, de megpróbálom kitalálni.
    Ha beírsz az egyik táblázat(forrás) utolsó sorába egy új rekordot, akkor az vagy teljes egészében, vagy csak bizonyos cellái automatikusan jelenjenek meg egy másik táblázat (cél) ugyanannyiadik sorában.

    Ha automatikusan szeretnéd, akkor ez csak makróval oldható meg.
    Megoldható cellánként, vagy akkor, ha kész vagy a teljes forrás sor beírásával. A célhelyen megjelenhetnek a másolatok értékként vagy képlettel. Utóbbi esetben ha a forrás változik, a cél is fog.

    A másik, egyszerűbb megoldás, hogy a céltáblázat celláiban egyszerűen áthivatkozol a forrás táblázat megfelelő sorában lévő celláira.
    Így, ha a forrás táblába beírtál új sorokat, akkor a céltábla utolsó sorát csak le kell húzni, hogy a képletek a további sorokat is áthozzák.
    Ez persze nem teljesen automatikus, csak félig.

    Imre

    #1521
    frank
    Felhasználó

     Hi!
     Tökéletesen látod a problémámat. Ha egy sima táblába hivatkozom akkor elkészíti a másolatot, de hatalmas lesz a használt sorok és oszlopok száma.
     Az utolsó sor lehúzása a legegyszerűbb csak gondoltam arra lehet valami megoldást találni, hogy figyelje az egyik táblázat a másikat és automatikusan bővítse önmagát, mint egy kimutatás.
     Üdv:
     LF

    3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
    • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.