Telefonszámunk: 1-472-0679

[Resolved] Rendezés szöveges adatsorban

Kezdőlap Fórumok Excel témák [Resolved] Rendezés szöveges adatsorban

Topic Resolution: Resolved
5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10275
  Speter
  Felhasználó

   Sziasztok!
   Most az a kérdésem lenne, hogy egy oszlopban tetszőleges szöveges adatok vannak, illetve a tábla végén vannak üres vannak. Ezt szeretném növekvő sorrendbe tenni. Azt gondoltam, az üres sorokba azokba a cellákba, ahol a sorban nincs más adat, betennék egy olyan értéket, ami biztos nagyobb, mint a szöveg bármely eleme Az ASCII tábla alapján arra gondoltam, kipróbáltam karakter(128) illetve karakter(255) értékkel, de az A..Z rendezésben ezeket kisebbnek vette, mint a szöveges értéket tartalmazó mezők. Mit tudok mást tenni ennek a megoldására? Az fontos lenne, hogy ne a rendezés beállításánál kelljen bűvészkedni, hanem aki rendezni szeretné az adathalmazt, az csak az A…Z rendezést tudja választani.
   Előre is köszönöm, Péter

   #10276
   horvimi
   Adminisztrátor

    Próbálj meg mondjuk 5 db „z”-t írni ezekbe a cellákba.
    ???

    Imre

    #10280
    Speter
    Felhasználó

     Igen, az megy, csak kicsit zavaró, hogy ilyen hosszú így nem feltűnő, hogy ez lényegében üres. Én ezért próbálkoztam egyetlen karakterrel Persze, ha megy, akkor marad a „zzzzz”.

     #10281
     horvimi
     Adminisztrátor

      Valószínűleg 2 db is elég, próbálgasd!

      #10283
      Speter
      Felhasználó

       Próbálgatni nem tudom, mert mindig újabb és újabb adatok jönnek és ebben bármi is lehet, mindenféle abc miatt, spec. karakterek, miatt stb. Így nem lehetek biztos abban, hogy maximum lesz akár a „zzzz” is, de ha nincs más maradok ennél, aztán, ha valami a végére kerül mégis, hát így jártunk. Ha nincs jobb ötlet ezt is lezárhatjuk, köszönöm.
       Péter

      5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.