Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Rejtélyes és bosszantó dógok az EXCEL-ben!…

Kezdőlap Fórumok Excel témák Rejtélyes és bosszantó dógok az EXCEL-ben!… Hozzászólás: Rejtélyes és bosszantó dógok az EXCEL-ben!…

#1798
horvimi
Adminisztrátor

  Szia!

  Hát, ez valójában két probléma, és valójában két Topic-ot érdemel, de ahogy a vérmérsékletedet elnézem, már utálsz, hogy ilyen dolgokat kérek, de a Fórumokban ez alap.

  Az első problémára valószínűleg az a megoldás, hogy az Excelben egy beállítás rossz.
  Fájl->beállítások->Speciális
  A tetején a Szerkesztés kategóriában van egy olyan, hogy Tizedesjel automatikus beszúrása. Ha itt van pipa, akkor vedd ki.
  A Száma: mezőben valószínűleg 1 van.
  Ez egy elég nagy marhaság, és ráadásul félre is érthető, mert sokan azt hiszik, hogy ez arra való, hogy a beírt számot azonnal két tizedessel írja a cellába. Ezzel ellentétben azt csinálja, hogy a beírt számot annyiszor 10-el elosztva írja be, amit itt látsz.

  Azt tudnod kell, hogy ez alap telepítésben nincs bekapcsolva, tehát ezt valaki bekapcsolta nálad. vagy Te voltál véletlenül, vagy egy jóakaród 🙂

  Másik kérdés
  valószínűleg véletlenül bekapcsoltad a ScrollLock billentyűt. Ez okozza a jelenséget. Kis lámpa is van hozzá a billentyűzeten. Laptopokon némi félrenyúlással könnyedén elkövethető a dolog.

  Majd azért jelezz vissza, hogy mi lett az eredmény mindkét esetben, mert a Fórumokban ez is szokás 🙂

  Imre