Telefonszámunk: 1-472-0679

[Resolved] Külső munkalapra hivatkozás

Kezdőlap Fórumok Excel témák [Resolved] Külső munkalapra hivatkozás

Topic Resolution: Resolved
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10260
  Speter
  Felhasználó

   Sziasztok! Arra lenne szükségem, hogy az excel táblámba egy másik munkafüzetből szeretnék adatokat átemelni. Ezzel nincs is baj, csak én azt szeretném, hogy ez a hivatkozás relatív legyen! Az lenne a legjobb, ha a hivatkozott munkafüzet mindig a hivatkozóval azonos könyvtárban legyen. Az is jó lenne, ha a neve is változtatható lenne úgy, hogy a hivatkozó táblában valahol megadom a file nevét. Ha ez még bonyolultabb, ez nem annyira fontos. Jó lenne, ha ez makró használat nélkül is megoldható lenne! (Én 365-öt használok, de akiknek átdanám ezt a táblát esetleg korábbi excelt is használhatnak)
   Köszönöm, Péter

   #10261
   horvimi
   Adminisztrátor

    Szia!

    Azt írja az MS (és mások is), hogy amennyiben a hivatkozott külső fájl a hivatkozóval egy mappában vagy annak almappájában van, akkor a hivatkozás (annak tárolása) relatív lesz automatikusan, akkor is, ha a formulában abszolút cím látszik.

    Ha a hivatkozó fájl mappáját és annak almappáját (ha abban van a hivatkozott) áthelyezed másik gépre, másik útvonalra, a frissítés során megtalálja a hivatkozott fájlt és átírja az útvonalat. (Amennyiben engedélyezed a szerkesztést).

    https://support.microsoft.com/en-us/topic/description-of-workbook-link-management-and-storage-in-excel-46628e8d-2cd6-db5f-3474-f8d7144b09d6

    https://techcommunity.microsoft.com/t5/excel/how-to-reference-a-cell-in-another-workbook-without-storing/m-p/1429939

    Tesztelted ezt már?

    A fájlnevet makró nélkül nem lehet dinamizálni (külön cellából venni), mert ahhoz az INDIREKT függvényt kellene használni, ami külső linkeknél nem működik zárt munkafüzetek esetén.

    Imre

    #10270
    Speter
    Felhasználó

     Köszönöm a választ. Tényleg a hivatkozásban abszolút hivatkozást látok, de szerencsére relatívként kezeli az excel, azaz amit megtalál az adott néven, azt dolgozza fel akkor is, ha más könyvtárba kerül. Ez így furcsán néz ki, de jól működik.

     Szép napot, Péter

     #10271
     horvimi
     Adminisztrátor

      Szuper, pipa 🙂

     4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
     • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.