Telefonszámunk: 1-472-0679

Hozzászólás: Formázott táblák

Kezdőlap Fórumok Excel témák Formázott táblák Hozzászólás: Formázott táblák

#2884
horvimi
Adminisztrátor

  Szia!

  Amiben feltöltesz, legyen eredeti, ami a másolat, legyen árnyék nevű. csak az érthetőség kedvéért.

  Felvázolok 3 megoldást

  A leggyorsabb, de kissé favágó módszer az lehetne, ha egyszerűen képlettel lemásolod az árnyék munkalapon az eredetit.

  Ha az eredeti adataid pl. az ‘Eredeti’ munkalap A1-ben kezdődnek, akkor az árnyék munkalap A1-es cellájába felviszel egy egyenlőség jelet, majd átkattintasz az eredeti munkalap A1 cellájára.
  Ezt azután addig másolod jobbra a kitöltő fogantyúval, amíg a fejléc tart. (meg fog jelenni a fejléc másolata.
  Majd az egészet másold lefelé addig, amíg nullákat nem kapsz, azaz az eredeti lapon elfogynak a már kitöltött adatok. Ha jó előre lehúzod, azaz sok nullákkal teli sorod legyen, akkor egy darabig nyugodtan töltheted az eredetit, a kitöltött adatok automatikusan meg fognak jelenni ugyanott az árnyék verzióban is, ha azonos munkafüzetben vannak.
  Az árnyék verzió lehet másik munkafüzetben is, de ebben az esetben csak akkor jelennek meg automatikusan az árnyék verzióban is az adatok, ha az nyitva van. Különben minden megnyitáskor kérdezni fogja, hogy frissítse-e a külső hivatkozásokat, és IGEN válasz esetén szinkronizálja az árnyék verziót az eredetivel. Ezt a kérdést letilthatjuk, és megmondhatjuk neki, hogy ne kérdezzen, csak automatikusan frissítsen.
  ——————————————————————————————
  Ha ez a megoldás nem felel meg, mert nem képletként, hanem értékként szeretnéd látni az árnyék adatokat is, akkor makrót kell írni az eredeti munkafüzetbe, ami eseményként érzékeli egy cella tartalmának megváltozását.
  Tehát ha egy cella értéke megváltozott, akkor az árnyék munkalap ogyanazon cellájába másoljuk át az új értéket. Sima eseménykezelés. Itt is lehetnek külön munkafüzetben, de akkor mindenképpen nyitva kell lennie mindkettőnek az adatbevitel során.
  ———————————————————————————————–
  Ha időben el akarod és tudod különíteni az adatbevitelt és az árnyék lap megnyitását, illetve az eredeti és árnyék verziókat külön munkafüzetben tartanádakkor fordítva kell csinálni, és az árnyék fájlba kell makrót írni, amiben megnyitáskor automatikusan lefut egy makró, ami az eredeti adatokat értékként átmásolja az eredeti munkafüzet megadott lapjáról az árnyék munkafüzet megadott lap megadott tartományába.
  És IGEN, az átmásolt oszlopok után lehetnek képlet oszlopok, amiket hozzá lehet húzni az átmásolt tartomány méretéhez.
  A makró azt csinálná, hogy megnyitja az eredeti fájlt, majd átmásolja a megadott munkalapon lévő táblázatot az árnyék munkafüzet megadott tartományába.
  Ha kell, a képlet oszlopokat hozzá igazítja.
  ——————————————————————————-
  Lehet, hogy kissé hosszadalmasan írtam le, de én ezek közül választanék.

  Imre