Telefonszámunk: 1-472-0679

[Resolved] Táblázatban több feltétel keresés lista alapján

Kezdőlap Fórumok Excel témák [Resolved] Táblázatban több feltétel keresés lista alapján

Topic Resolution: Resolved
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #9632
  jjameska
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Nagyon kerestem de sajnos nem találtam a kérdésemre választ. Konkrétan azt szeretném megoldani, hogy a számlakivonatomból készítettem egy táblázatot. Ennek a táblázatnak az utolsó oszlopába szántam egy képletet ami az adott sorban lévő adott cellában (ellenoldali név oszlop) a megnevezés alapján eldönti, hogy bolti vásárlás-e vagy tankolás, stb. Arra gondoltam, hogyha készítek egy listát amiben benne van például tesco*, spar*, lidl*, stb akkor ezeknek a szűrő feltételek alapján az utolsó oszlopba beilleszti az adott sorokban ahol ezek a nevek megjelennek azt, hogy “Bolt”. Egy másik lista alapján, pl Mol*, Omv*, stb szűrés után pedig beteszi, hogy üzemanyag. Lehet, hogy rossz úton indultam el, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Remélem érthetően írtam le.

  Köszönöm

  #9633
  delila
  Felhasználó

  Szia!

  Felveszel egy segédtáblát, ami nálam az I:J oszlopokban van. A címsort kihagyva nevet adsz, itt Tartomány. Mivel táblázattá alakítottam, a későbbi bővítések automatikusan benne lesznek a Tartományban.
  A képletet látod a D oszlopban. Amennyiben nincs a Tartomány-ban a címzett neve, a HAHIBA függvény eredménye “egyéb” lesz.

  Delila

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #9635
  jjameska
  Felhasználó

  Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsan elkészítetted a példát, máris kipróbálom!

  #9636
  jjameska
  Felhasználó

  Megnéztem, szuper, csak annyit nem írtam le infónak, hogy sajnos az üzletek a neveik után van egy azonosító szám, és mindegyik üzletnek más…pl Spar 5420, vagy Spar 5140, stb. Viszont innentől szerintem rájövök a megoldásra. esetleg BAL függvénnyel vagy valamivel kerestetem az első x számú karakter alapján. De ha van ötlet azt szívesen veszem, és még egyszer nagyon köszönöm, hogy időt szántál rám!

  #9637
  jjameska
  Felhasználó

  Megtaláltam a megoldást.

  Köszönöm a segítséget!

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #9639
  jjameska
  Felhasználó

  Javítottam a kódot, mert nem volt tökéletes. Most már annak tűnik 🙂
  =HAHIBA(FKERES(HAHIBA(BAL([@[Ellenoldali név]];SZÖVEG.TALÁL(" ";[@[Ellenoldali név]])-1);"Egyéb")&"*";Táblázat3;2;0);"Egyéb")

  #9651
  delila
  Felhasználó

  Remek!

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.