Telefonszámunk: 1-472-0679

Másolás-Beillesztési ügyeskedés billentyűzettel Excel 2010-től

2013-01-31 - horvimi - Kategória: Szerkesztés
Hivatkozott Excel verzio: Excel 2010 Excel 2013

A tartományok másolására és mozgatására szolgáló eszközt mindenki ismeri az Excelben. használhatjuk mutatóeszközzel az erre szolgáló ikonokat, és ott van a három legismertebb gyorsbillentyű:

  • Ctrl+C – Másolás
  • Ctrl+X – Kivágás
  • Ctrl+V – Beillesztés

A hatékony használat szempontjából talán az alapján érdemes dönteni, hogy mikor, melyik módszert használjuk, hogy éppen mi van a kezünk ügyében. Vagy esetleg melyik a gyorsabb módszer.

Speciális beillesztések

Itt az „old style” módszerrel a „Paste Special” („Irányított beillesztés”) funkciót választhattuk, vagy néhány speciális beillesztési lehetőség volt a beillesztő gomb legördülő menüjében.

Excel 2003  Excel 2007 Excel 2010
     

A beillesztési segéd

A beillesztési segéd az az eszköz, ami a sima, Ctrl+V beillesztés után a beillesztett tartomány jobb alsó sarkában megjelenik.

A beillesztett tartomány jobb alsó sarkában eddig is megjelent a beillesztési segéd, de csak egérrel lehetett kezelni. Az Excel 2010-től azonban a Ctrl billentyűvel le tudjuk nyitni, és további egy billentyűvel kiválaszthatjuk  a kívánt parancsot.

Jobb klikkes kombináció

Ha pedig a beillesztést úgy csináljuk, hogy a helyén előbb jobb klikkelünk, akkor szintén egy betűvel kiválaszthatjuk  a kívánt speciális beillesztést.

A Videoban röviden meg is lehet tekinteni az eszköz használatát.

  • Speciális beillesztés billentyűzettel Excel 2010-ben

Vélemény, hozzászólás?